Firemní komunikaci jsem z výše uvedených důvodů nucena řešit zejména v rámci managementu, regionálních manažerů a vedoucích poboček. Přijímací pohovory na nejnižší pozice jdou mimo mě, a tak se o nových talentovaných lidech dozvídám obvykle až měsíc po jejich působení.

Nicméně chci mít alespoň orientační přehled o všech pozicích, proto si čas od času vezmu směnu na některé z našich poboček – klidně se začínající brigádnicí. Všem šéfům tohle jednoznačně doporučuji. Namátkou vybírám několik výhod:

Spokojenost, motivace, obdiv. Přirozeným zájmem o fungování svých zaměstnanců v nich posilujete pozici „správného“ leadera a motivaci pro vás pracovat co nejlépe. Zaměstnanci si obvykle o tomto zážitku povídají mezi sebou. Práce v naší firmě je především o kreativitě a zručnosti. Mně tyto dovednosti chybí, proto své zaměstnance při práci upřímně obdivuji. Oni jsou rádi, že s nimi nemluvím nadřazeným stylem a já jsem šťastná, že mám skvělý tým šikovných lidí, kteří nápady vedení umí uvést do praxe a ještě se dobře prodávají. 

Přirozená argumentace. Když vidíte v praxi, jak váš podřízený pracuje, umíte lépe řešit budoucí problémy. Práci svých zaměstnanců jste viděli, zažili, řešili jste s nimi to, co přicházelo. Mohli jste pochytit spoustu věcí kolem, které z kanceláře nevidíte. Když si po tom někdo na něco stěžuje a dostanete se to až k vám, situace se vám lépe řeší, protože ji znáte.

Činy, nejen slova. Zaměstnanci vidí, že je vede člověk, který se práce nebojí. Když se rozhodnete udělat ve firmě nějaké změny, zaměstnanci k nim budou méně náchylní, protože vědí, že o změnách nejen mluvíte, ale také je realizujete.

Ačkoliv se snažím všechny přicházející problémy aktivně řešit a pracovat s lidmi na jejich motivaci a osobním rozvoji, velikost naší firmy mi nedovolí věnovat všem dostatečné množství času. A tak jsem málem přišla o extrémně talentovanou brigádnici!

Před dvěma měsíci poslala životopis, prošla pohovorem a školením a byla 6 týdnů v provozu. Hodnocení ze strany vedoucí dané provozovny bylo pozitivní. Takových hodnocení ale dostávám desítky a většina z nich nijak nevybočuje z řady. Slečna úspěšně dokončila státnice a chtěla si najít práci na plný úvazek, takže poslala naší kolegyni email, že moc děkuje za příležitost, ale že se rozhodla najít si práci na plný úvazek. A teprve v této chvíli se ke mně dostaly podrobnější informace o této šikovné talentované slečně. To, že brigádnice přichází a odchází, je v období státnic běžná praxe, proto jsem tomu nepřikládala velkou váhu. Málokdy ale někdo někoho chválí opakovaně a v tak krátkém časovém horizontu.

Rozhodla jsem se jí napsat email a pozvat ji na kávu. Na pozvánce jsem si dala záležet, byla motivační, příjemná, nezávazná a s upřímným zájmem o její osobnost a kreativní umění. Cílem bylo dostat ji na osobní schůzku. Záhy mi přišla až nečekaně nadšená odpověď, že na kávu zajít můžeme a těší ji, že jsem si ze své pozice udělala čas věnovat se jí.

Osobní schůzka byla do 2 dnů od tohoto emailu. Dozvěděla jsem se pravé důvody jejího odchodu. Chtěla by více využívat jazyky, více mluvit do kreativity a v tomto ohledu vytvářet vlastní kolekce pro zhruba třetinový odbyt našeho zboží. Nabídla jsem jí půl úvazku v oblasti kreativy a aktivní podílení na naší vizi o vývozu vlastní produkce do zahraničí. S některými ručně vyráběnými produkty plánujeme v příštím roce expanzi do evropských zemí, využije tedy i své jazykové dovednosti. Nabídku nadšeně přijala a od té doby nejenže pracuje víc, než jsme byly dohodnuté, ale všechno co dodává, má nadstandardní úroveň. Máme i poptávky ze zahraničí, tudíž je dost možné, že díky jejím unikátní nápadům a realizaci pořídíme v příštích měsících vlastní dílnu.  

Jak tedy udržet talentované lidi?

Především je nepřehlížet. Vytáhněte je z davu, věnujte jim pozornost, zařiďte, aby měli vše, co k práci potřebují. Dejte jim vlastní prostor, dovolte jim, aby se finančně podíleli na zisku, dohlíželi na vysokou kvalitu výroby nebo služeb. Nechte je vyjádřit se k vizím firmy a starejte se o jejich osobní růst. Talentovaní lidé se obvykle neumí prodat. Zařiďte jim vše pro to, aby mohli v tom, v čem jsou extrémně dobří zářit a oni vám tuto pozornost vrátí. Na zisku, i v osobním životě.